Vienas iš koronaviruso priešnuodžių – stiprus imunitetas

Šiandien žiniasklaidoje didžiausią dalį informacijos sudaro pranešimai, pamąstymai, diskusijos apie visame pasaulyje sąmyšį sukėlusį koronavirusą. Informacijos tiek daug, kad atsirinkti, kuri yra pagrįsta ir teisinga, o kuri iš piršto laužta, daugeliui gyventojų jau tampa iššūkiu. Atsiranda nemažai spekuliacijų šia tema, kas dar labiau didina paniką tarp žmonių. Todėl susisteminame patikimą ir naudingą informaciją bei pateikiame rekomendacijų, kaip reikėtų saugotis nuo viruso ir stiprinti savo organizmą. Juk ne paslaptis, stiprus imunitetas yra atsparesnis daugeliui ligų!

Koronavirusas

Kas yra koronavirusas?


Nors vis dar daugelis galvoja, jog šiuo metu paniką sėjantis koronavirusas yra kažkokia naujovė, tai netiesa. Koronavirusai yra gana didelė virusų grupė, kuriai priklausantys virusai gali sukelti įvairias ligas. Jie gyvuoja senokai, tačiau jų sukeltų ligų mastas ir paplitimas bei sunkumas nebuvo tokie, kokie mus užklupo dabar. Paprastai koronavirusai sukelia tik lengvas, neretai net besimptomes infekcijas, tačiau pasitaiko, jog jų sukeliamos ligos yra ir gana sudėtingos, pavyzdžiui, jau buvusi sunkaus ūminio respiracinio sindromo, žinomo kaip SŪRS, koronavirusinė infekcija ar dabar siaučiantis SARS-CoV-2 virusas, sukeliantis ligą, gavusią pavadinimą COVID-19.

Jei jau koronavirusas– anokia naujiena, tai greičiausiai daugeliui dabar kyla klausimas, kodėl gi nesusitvarkome su COVID-19. O esmė ta, jog 2019 metų pabaigoje Kinijoje identifikuotas SARS-CoV-2 yra visiškai naujos struktūros, anksčiau dar niekada nesukėlęs infekcijų žmonėms. Būtent todėl apie jį žinoma gana mažai, o vaistų ir vakcinos nėra. Svarbiausia,ką turi daryti kiekvienas mūsų, tai stiprinti savo imunitetą, o drauge ir atsparumą ligoms, bei laikytis visų rekomendacijų, siekiant neužsikrėsti virusu ar jo neplatinti.

Esminiais COVID-19 simptomais laikomas karščiavimas, kosulys, dusulys, nuovargis, raumenų skausmas, bet ligai plintant medikai pateikia vis naujų simptomų, kurie net gali pasirodyti gana keisti ir daugelis jų su koronavirusu nesusietų, pavyzdžiui, skonio ir kvapo receptorių praradimas.

Kaip išvengti susidūrimo su koronavirusu?


Šiuo metu jau daugelis valstybių taiko karantino sąlygas ir pateikia gana griežtus ar net labai griežtus reikalavimus savo šalių piliečiams. Šių nuolat kintančių prievolių ir rekomendacijų nenagrinėsime, tačiau dar kartą paminėsime, ką kiekvienas žmogus turėtų daryti dėl to, kad nežinodamas neplatintų koronaviruso, nepasigautų koronaviruso ir nekeltų rizikos sau ar patiems artimiausiems.

Viena svarbiausių prevencijos, apsaugos priemonių yra rankų higiena – plaukite, plaukite, plaukite. Naudokite šiltą vandenį ir muilą. Galite naudoti antiseptines priemones. Rankas plaukite prieš valgį, pasinaudojus tualetu, po sąlyčio su gyvūnais, grįžus iš parduotuvės, iš lauko ar kt.

Kitas aspektas – vengti sąlyčio su sergančiais asmenimis. O kadangi dabar pasiekta tokias stadija, kai realus sergančiųjų skaičius nežinomas, tai specialistai primygtinai prašo į kiekvieną žmogų žiūrėti kaip į potencialų šio viruso nešiotoją. Todėl labai svarbu vengti susibūrimų, išlaikyti saugią distanciją – apie 2 metrus. Žinoma, tai negalioja vienos šeimos nariams, bet susitikimus ir draugiškus pašnekesius su kaimynais, parduotuvėje sutiktais draugais ir pan. reikėtų pamiršti.

Dar viena rekomendacija – vartoti saugų, termiškai apdorotą maistą. Labiausiai taisyklė aktuali vartojant kiaušinius ir mėsą.

Taip pat privalu laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo taisyklių. Nors, žinoma, tai svarbu net ir nesant jokiai pandemijai. Tiesa, daugelis kosėdami ar čiaudėdami vis dar prisidengia burną delnu. Tačiau taisyklės kiek kitokios – prisidengti reikia vienkartine servetėle arba čiaudėti ir kosėti į sulenktos alkūnės vidinę pusę.

Imuniteto stiprinimas ir kaip efektyviai stiprinti imunitetą?


Pereikime prie imuniteto stiprinimo svarbos. Pirmiausia, pabrėžiame, kad straipsnyje minimi vitaminai ir kiti maisto papildai nuo koronaviruso neapsaugo. Taip pat jie nėra skirti šiai infekcijai gydyti, jie nėra ir garantija, kad juos vartodami nesusirgsite. Tačiau šiame kontekste kalbame apie imuniteto stiprinimą, kaip vieną iš priemonių, galinčių sumažinti riziką pasigauti virusą dėl stipraus organizmo, kuris drauge gali prisidėti ir prie to, kad persirgta bus lengvesne ar visai besimptome forma.

Kaip stiprinti imunitetą? Tam puikiai tiks NeoLife“ vitaminai ir papildai, sukurti gamtos, mokslo ir patvirtinti laiko. Tarp jų – nuo seno pelnytai vertinamas vitaminas C, vitaminas D, taip pat puikus antioksidantas vitaminas E, cinkaskarotenoidai, česnakas ir daug kitų koncentruotų maistinių medžiagų. Visi šio gamintojo papildai išsiskiria natūralumu ir solidžiu gerųjų savybių spektru.

Stipriname imunitetą su „NeoLife“ aukštos kokybės vitaminais ir papildais. TOP4:

• Taigi, kalbant apie imuniteto stiprinimą, aukščiausią titulą atiduokime vitaminui C. „NeoLife“ linijos vitaminas C yra grynas, galingas ir labai efektyvus, saugantis ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, pagreitinantis gijimą peršalus, stiprinantis imunitetą, gerinantis vitamino E, geležies įsisavinimą.

NeoLife vitaminas C - TOP1


PapildaiBetaguard“, sudėtyje turintys labai svarbaus elemento – cinko, taip pat seleno ir vitaminų C, B6 bei E. Šis vitaminų kompleksas padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą bei efektyviai saugo  ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

NeoLife papildai "Betaguard" - TOP2

Česnakas... apie jo naudą sveikatai mes girdime nuo pat vaikystės. „NeoLife“ linijos papildas „Garlic Allium Complex“ apjungia visas gerąsias česnako savybes ir visiškai atstojantis natūralų česnaką! Skirtumas tas, kad vartojant šiuos papildus nejusite česnako kvapo.

NeoLife „Garlic Allium Complex“ - TOP3


• Stiprinti imunitetą verta pradėti ir nuo žarnyno, nes maždaug 80 proc. imuninės sistemos atsparumo yra lemiamas būtent žarnyno gerųjų bakterijų gyvybingumo. Tam puikiai tiks „Acidophilus Plusgerosios bakterijos, kurių vienoje kapsulėje – 5 milijardai „gyvų“ mikroorganizmų. Puiki priemonė imunitetui stiprinti.

„Neolife“ gerosios bakterijos „Acidophilus Plus“ - TOP4 


Tai tik keli iš daugelio vitaminų, prisidėsiančių prie efektyvaus imuniteto stiprinimo tiek šiuo, viruso plitimo, laikotarpiu, tiek intensyviai sportuojant, nesilaikant mitybos rekomendacijų ar tiesiog tada, kai norime būti tikri, jog mūsų organizmas gauna visas reikiamas medžiagas.

NeoLife“ siūlo organizmą stiprinti natūraliais papildais ir nesirinkti rinkoje esančių sintetinių, darančių daugiau žalos nei naudos. Natūralūs ir saugūs bei kokybiški „NeoLifepapildai Jūsų imunitetui! Jei smalsumas skatina sužinoti daugiau, išsamią informaciją apie šio gamintojo papildus rasite čia.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Karotenoidai: didžiulė nauda iš vaisių ir daržovių

NeoLife chelated zinc – cinko papildai geros savijautos palaikymui

Lipidai: kodėl reikalingi sportuojantiems ir trokštantiems daugiau energijos?