Karotenoidai: didžiulė nauda iš vaisių ir daržovių

Jei svarstote, kokie papildai sportui padės sparčiau atgauti jėgas, suteiks energijos, stiprins imunitetą, tai verta atkreipti dėmesį į karotenoidus. Nors pastarieji paprastai akcentuojami kalbant apie aštrų regėjimą ir puikią akių sveikatą, tačiau tai – tik dalis tiesos. Skirtingi karotenoidai yra nepaprastai vertingi bendrai žmogaus sveikatai. Straipsnyje rasite išsamią informaciją apie šių medžiagų reikšmę ir tai, kodėl verta investuoti į aukštos kokybės papildus.

Kas yra karotenoidai?


Karotenoidais vadinami natūralūs augalų ir mikroorganizmų gaminami pigmentai, lemiantys ryškią daržovių bei vaisių spalvą. Šiandien žinomų karotenoidų skaičius gerokai viršija pusę tūkstančio! Šie pigmentai itin vertinami dėl medžiagų, atliekančių apsauginę funkciją organizme, – jos ląsteles saugo nuo laisvojo deguonies bei laisvųjų radikalų.

Žmogaus organizme didžiausios karotenoidų sankaupos yra akių lęšiuose bei geltonojoje dėmėje, atliekančioje itin reikšmingą vaidmenį – užtikrinti regėjimo aštrumą. Čia esantys karotenoidai siejami su akių sveikata ir geru regėjimu. Tačiau bėda ta, jog jų koncentracija geltonojoje dėmėje mažėja bėgant metams. Karotenoidai vadinami filtrais. Ir čia visai neperlenkiama lazda, nes jie sugeba sugerti ultravioletinius spindulius bei šitaip suteikti apsaugą akims.

Karotenoidų nauda


Nors dažniausiai karotenoidų reikšmė akcentuojama gero regėjimo ir akių sveikatos kontekste, šių medžiagų poveikis kur kas platesnis, nes karotenoidai – tai ne vien akims svarbus beta karotenas, tačiau ir daugybė kitų, pavyzdžiui, alfa karotenas, gama karotenas, likopenas, liuteinas, zeaksantinas ir kt.
Karotenoidai gali apsaugoti organizmą nuo ligų, jie teikia apsaugą net nuo onkologinių susirgimų. Taip pat jiems galima dėkoti už spartesnį gijimą. O jei esate alergiški, taip pat verta mitybą papildyti karotenoidais, mat jie lengvina alergijos simptomus.
Šie pigmentai vertingi ir širdies bei kraujagyslių ligomis sergantiems arba norintiems užkirsti šioms ligoms kelią – karotenoidai padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Negana to, jie saugo ir plaučių ląsteles, skydliaukę bei, žinoma, akis.

Antioksidacinėmis savybėmis pasižymintys karotenoidai naudingi vyresnio amžiaus asmenims, kadangi gali apsaugoti kaulus nuo silpnėjimo. O apie naudą akims ir galimybę užkirsti kelią senatvės lemiamų akių ligų rizikai taip pat neverta pamiršti.
Ką daryti, norint gauti pakankamai karotenoidų ir išnaudoti jų naudą sveikatai? Tikriausiai, esate daugybę kartų girdėję, kaip svarbu suvartoti kuo daugiau šviežių vaisių ir daržovių. Konkrečios rekomendacijos yra 5–13 porcijų per dieną. Tačiau sutikime, suvalgyti tokį kiekį kasdien nėra lengva, atsižvelgiant į šiuolaikinių žmonių užimtumą, gyvenimo būdą, jo lemiamą mitybą, o ir ne visi vaisius bei daržoves mėgsta. Išeitis – kokybiški papildai, natūralių maistinių medžiagų kompleksas, pavyzdžiui, iš „NeoLife“ linijos.

Vartodami „Carotenoid Complex“ gausite net 15 rūšių karotenoidų


Kodėl verta vartoti „NeoLife“ karotenoidų turinčius produktus „Carotenoid Complex“ ir „Betaguard“?


• „Carotenoid Complex“ apjungia visas maistines medžiagas net iš  septynių skirtingų vaisių ir daržovių: pomidorų, špinatų, morkų, raudonųjų paprikų, abrikosų, persikų ir braškių. Tai – visiškai natūralus produktas, suteiksiantis pilnavertį karotenoidų kiekį.Nepamirškite, kad vartodami  vaisius ir daržoves įprastai, juo labiau jei perkate prekybos vietose, neretai drauge su jomis gaunate ir tai, ko visai nepageidaujate, pavyzdžiui, teršalų.

• Ar žinote, jog 1 kapsulė atstoja net 5 porcijas vaisių ir daržovių?

• Šio papildo saugumas bei nauda įrodyti moksliniais tyrimais. Kasdien geriant rekomenduojamą šio papildo kiekį jau po 20 dienų galėsite džiaugtis net 37 proc. stipresne imunine sistema.

• Vartodami „CarotenoidComplex“ gausite net 15 rūšių  „NeoLife“ laboratorijoje ekstrahuotų karotenoidų: alfa karotenas, beta karotenas, cis beta karotenas, gama karotenas, zetakarotenas, likopenas, cislikopenas, liuteinas, zeaksantinas, alfa ir beta kriptoksantinas, violaksantinas, kapsantinas, kriptoksantinas, kantaksantinas.

• Maistinių medžiagų mišinys „Betaguard“ yra kasdienai skirta organizmo apsauga. Šis maistinių medžiagų mišinys palaiko itin platų organizmo funkcijų spektrą. Didžiulę naudą sveikatai teikia šiame produkte esantys karotenoidai, vitaminai bei mineralai, pavyzdžiui, vitaminas C, B6, E, taip pat cinkas, selenas. Drauge su karotenoidais jie saugo organizmo ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, palaiko imuninę sistemos veiklą.

• Nustebsite, bet norintys vaistinėse įsigyti papildų, savo sudėtyje turinčių kelis svarbiausius karotenoidus, nusivils – tokių nėra. Vaistinėse galite įsigyti puikių preparatų, sudėtyje turinčių vieną iš karotenoidų, bet ne jų kompleksą. Todėl „NeoLifepapildai – išskirtiniai ir unikalūs!

Vartodami „Carotenoid Complex“ gausite net 15 rūšių karotenoidų

Karotenoidai kapsulėje: kaip jie ten patenka?


Viename „Carotenoid Complex“ buteliuke yra net 90 kapsulių, o jei skaičiuotume joms pagaminti sunaudotų vaisių ir daržovių kiekius, tai skaičius būtų mažų mažiausiai įspūdingas – 110 kg šviežių vaisių bei daržovių! Suskaičiuoti nesunku – vienoje kapsulėje jų yra net 1,2 kg. Tad kaip tokį kiekį sutalpinti į mažytę kapsulę, išsaugant visas naudingąsias medžiagas?

Pirmiausia, turime pabrėžti, jog „NeoLife“ kompanija žinoma kaip itin skrupulingai atrenkanti žaliavas savo produkcijai. Siekiant neprarasti reikiamų medžiagų ir išlaikyti maksimalią maistinę vertę žaliavos ruošiamos ir gaminamos tik žemoje temperatūroje. Natūrali žaliava pilama į azoto pripildytas kapsules, užkertant kelią sąlyčiui su deguonimi, t. y. oksidacijai. Itin atsakinga priežiūra ir kontrolė vykdoma kiekviename gamybos etape, tad neverta abejoti jog „Carotenoid Complex“ bus kur kas pranašesnis, palyginti su bet kuriuo alternatyviu produktu.
Tiesa, jokiu būdu nenorime pasakyti, kad vartodami „Carotenoid Complex“ turite atsisakyti įprastų daržovių ir vaisių – juos valgyti būtina! Bet sutikite, įveikti kelis kilogramus per dieną – misija gana sudėtinga, tad „Carotenoid Complex“ padės užpildyti karotenoidų spragą ir palaikyti efektyvią ląstelių apsaugą!

Apibendrindami galime teigti, jog karotenoidai tikrai nusipelno liaupsių – jų nauda sveikatai neišmatuojama. O „NeoLife“ karotenoidų kompleksas padės vienu ypu suvartoti daugiau kaip kilogramą šviežių, natūralių vaisių bei daržovių ir papildyti organizmą vertingomis jų medžiagomis! Norintys įsigyti turėtų aplankyti parduotuvę internete.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

NeoLife chelated zinc – cinko papildai geros savijautos palaikymui

Lipidai: kodėl reikalingi sportuojantiems ir trokštantiems daugiau energijos?