Maisto papildai: kaip išsirinkti kokybiškus?

Mūsų organizmo vitaminų bei mineralų poreikiai yra nekuklūs – per dieną reikėtų gauti nemažą kiekį įvairiausių naudingų medžiagų, jei norime būti sveiki, stiprūs, energingi. Juo labiau jei dirbate fizinį darbą ar sportuojate. Tačiau suvartoti didelius vaisių, daržovių ir kitų maisto produktų kiekius, kad patenkintume organizmo poreikius, pavyksta tikrai ne visiems. Todėl kokybiški maisto papildai bus tikras išsigelbėjimas. Tik štai tas žodis „kokybiški“... jis labai svarbus. Kaipgi išsirinkti kokybiškus maisto papildus?

Jei maisto papildus pirksite pirmą kartą, tuomet šis klausimas iš pradžių gali pasirodyti mažumėlę keistas. Tačiau netruksite suprasti, jog aktualus. Ir tai nenuostabu, nes maisto papildų sektorius perpildytas – vaistinėse lentynos lūžta nuo skirtingų gamintojų siūlomos produkcijos širdžiai, imunitetui, atminčiai, sąnariams, didelę dalį užima papildai sportui ir t.t. O kur dar el. parduotuvės, vartotojams „rikiuojančios“ dar įspūdingesnius maisto papildų kiekius. Tad kurie gi tie kokybiški?


Ar gali į rinką patekti nekokybiški maisto papildai sportui ir sveikatai?

Žinoma, gali. Ir ne tik gali, o ir patenka. Daugelis žmonių vadovaujasi pozicijos, kad jei produktas susijęs su medicina, sveikata, tai jis jau pats savaime negali būti prastas. Tai tarytum nesisiejantys dalykai. Turėtų būti tiesa, tačiau realybė kiek kitokia.
Prekybos vietose tikrai yra maisto papildų, sudėtyje turinčių draudžiamų maisto priedų, pavyzdžiui, konservantų, dažiklių ir pan. Nemažai tokių papildų į mūsų rinką patenka iš trečiųjų šalių, tačiau pasitaiko ir atvejų, kuomet verslininkai juos atgabena per Europos Sąjungos šalis.

Patarimai, kaip užtikrinti, kad maisto papildai, kuriuos perkate, bus kokybiški

Pirmiausia, verta pasidomėti gamintoju. Šiandien virtualioje erdvėje prieinama daug informacijos, todėl atskirti gerą ir pripažinimą pelniusį nuo prasto neturėtų būti sunku.
Kitas svarbus aspektas – būtina skaityti produktų etiketes. Suprantama, ne visos medžiagos eiliniam žmogui bus žinomos, tačiau šiuo atveju vėl gali padėti internetas. Sakysite, gana daug darbo ir nemažai laiko tam reikės? Galbūt, bet tik pirmąjį kartą, nes kai atrasite tai, kas kokybiška ir efektyvu, liksite lojalūs, neabejojam. Taigi, grįžkime prie etikečių. Įvertinkite ne tik į sudėtį įeinančias medžiagas, bet ir jų kiekius. O maisto papildai veikliųjų medžiagų turi nevienodai, tad prieš pirkdami norimus pasidomėkite, kokia yra vienų ar kitų veikliųjų medžiagų rekomenduojama paros norma. Pasitaiko atvejų, jog vitaminų kiekis maisto papilde gerokai viršija rekomenduojamas normas arba būna itin mažas. Bet kuris kraštutinumas nėra gerai – tokie maisto papildai ne tik neduos naudos, bet viršijus rekomenduojamus vitaminų kiekius net gali padaryti meškos paslaugą. Todėl kruopšti vitaminų sudėties analizė yra didelis, bet labai reikšmingas Jūsų „namų darbas“.
Kai jau turėsite pasirinkę kelias alternatyvas, pasidomėkite, ar produktai praėjo reikalingus patikrinimus ir ar papildai yra saugūs vartoti. Venkite tų, kurie tokių patikrinimų nepraėjo, nes galite pakenkti sveikatai.
NeoLife" linijos produkcija – idealus maistas sportui. Tiesa, jis negali pakeisti įprasto maisto, tačiau papildyti racioną ir suteikti vertingų medžiagų tikrai gali.
Neapsigaukite ant pakuočių išvydę skambius „organinis“, „natūralus“ šūkius. Šiandieninėje rinkoje tai gali būti toli nuo tikrosios šių žodžių reikšmės. Vienas dažniausių pavyzdžių – gamintojų naudojamos natūralios medžiagos, tačiau visiškai nederančios tarpusavyje. Tokiu atveju teoriškai maisto papildai bus natūralūs, tačiau realiai jie neteiks naudos ar net sukels organizmui tam tikrą šoką, diskomfortą.
Valgant įprastus maisto produktus juose yra tam tikrų maistinių medžiagų kompleksai. Tai reiškia, jog nėra produkto, kuriame būtų vien tik vitaminas A, vien kalcis, geležis ar bet kuri kita vertinga medžiaga. Tai reiškia, jog organizmas įpratęs valgant gauti tų medžiagų kompleksus. Todėl ir maisto papildai kur kas vertingesni bus tie, kuriuose yra įvairių maistinių medžiagų, negu tie, kuriuose viena atskira medžiaga. Tai irgi įvertinkite rinkdamiesi ir lengviau organizmą aprūpinsite subalansuota vitaminų bei mineralų įvairove.
Sutinkame, išsirinkti kokybiškus papildus – nelengva užduotis. Todėl rekomenduojame „NeoLife“ produktus, išsiskiriančius preciziška gamybos kontrole ir maksimaliais standartais.


„NeoLife“ linijos vitaminai ir papildai – garantuota kokybė

Tai oficiali, pasauliniu lygmeniu pripažinimą pelniusi ir aukštas pozicijas maisto papildų rinkoje užimanti kompanija, vartotojams siūlanti išskirtinės kokybės, saugius produktus. Daugiau kaip šešis dešimtmečius sėkmingai veikianti kompanija užtikrina, jog maisto papildai patenkins net didžiausių skeptikų poreikius.

NeoLife“ linijos maisto papildų gamybai naudojamos tik aukštos kokybės natūralios maistinės medžiagos, kurių svarba tyrimais įrodyta žymiausių pasaulio mokslininkų ir mitybos specialistų.
Kokybė – tai kertinis kompanijos prioritetas, todėl sudedamųjų dalių standartus kiekvienam „NeoLife“ linijos produktui nustato Mokslo patarėjų taryba. Absoliučiai viskas, kas susiję su kompanijos produktais: nuo teikėjų iki žaliavų, atitinka itin griežtus efektyvumo, grynumo, konsistencijos, kilmės reikalavimus.

NeoLife“ linijos vitaminai ir papildai yra gryni, saugūs, veiksmingi, išbandyti ir patvirtinti klinikiniais tyrimais. Saugumas – svarbiausia!
Siūlome tik tai, ką esame išbandę ir ko nauda įsitikinę, – patys šios kompanijos papildus vartojame jau dešimtmetį ir esame dėkingi jiems už ženkliai pagerėjusį regėjimą,  normalizuotą kraujospūdį bei daug kitų naudų sveikatai.

Maisto papildų kokybė yra reikšminga visiems, besirūpinantiems savo ir artimųjų sveikata. „NeoLife“ leis nusimesti nuo pečių didžiulę naštą, užgriūvančią ieškant veiksmingų, saugių ir kokybiškų maisto papildų. Rūpinkitės savo savijauta atsakingai.

Norėdami kokybiškų papildų įsigyti sau ar artimam užsukite čia

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Karotenoidai: didžiulė nauda iš vaisių ir daržovių

NeoLife chelated zinc – cinko papildai geros savijautos palaikymui

Lipidai: kodėl reikalingi sportuojantiems ir trokštantiems daugiau energijos?