Kofermentas Q10

Ląstelių funkcionavimui labai reikšmingas kofermentas Q10 gaminamas mūsų organizme, bet taip jau susiklostė, kad įvairūs veiksniai jo atsargas gali kaip reikiant išsekinti, o gamybos procesus pristabdyti. Kuo svarbus šis kofermentas ir kada jo reikėtų vartoti papildomai?

Kas yra kofermentas Q10?

Tai visose organizmo ląstelėse randama medžiaga, panaši į vitaminą ir pasižyminti tirpumu riebaluose. Organizmas pats gaminą kofermentą Q10, nesjis atlieka energijos transportuotojo vaidmenį organizme ir yra būtinas normaliam kiekvieno ląstelės funkcionavimui. Taigi,kofermentas yra nepaprastai reikšmingas energijai bei gerai savijautai.

Puikūs kofermento Q10 šaltiniai yra riebi žuvis, kepenys, riešutai, svogūnai, mėsa, špinatai, morkos ir kt. Visgi tam tikri veiksniai sąlygoja, kad organizme gaminamo ir su maistu gaunamo kofermento Q10 neužtenka, tad jo reikia gauti iš šalies. Šiuo atveju tikslinga pasirinkti patikimų gamintojų aukštos kokybės papildus.

„NeoLife" kofermentas Q10 - iš natūralių šaltinių

Kokia kofermento Q10 nauda?

Teigiama, jog šiai medžiagai turėtume dėkoti net už 95 proc. mūsų organizme sukuriamos energijos. Jauno žmogaus organizmas kofermento Q10 gamina pakankamai, todėl trykštame energija, o štai vyresniame amžiuje energijos stoka dažnai teisinama amžiumi, nors neretai susigrąžinti energingumą gali padėti papildomai vartojamas šis kofermentas.

Bene labiausiai kofermento Q10 nauda ir akcentuojama energijos, fizinio pajėgumo didinimo kontekste.  Teigiama įtaka mitochondrijų funkcijai, oksidaciniam stresui ląstelėse gali didinti fizinį pajėgumą, taip pat šis kofermentas gali mažinti nuovargį, patiriamą dėl fizinio krūvio ar sportuojant, ir didinti jėgą, suteikti daugiau energijos, ištvermės.

Dažnai jaučiatės pavargę? Žinoma, dėl to galima kaltinti didelį darbo krūvį, poilsio ir darbo disbalansą, bet dažnu atveju priežastis yra kofermento Q10 stoka organizme. Tad kovai su nuovargiu gali užtekti tik aukštos kokybės šio kofermento papildų.

Kalbant apie kofermento Q10 naudų sąrašą verta į jį įtraukti ir tai, kad jis yra puikus antioksidantas, padeda efektyviai šalinti laisvuosius radikalus iš organizmo.

Taip pat kofermentas Q10 gali padėti mažinti aukštą kraujo spaudimą.

Ir tai dar ne viskas – kofermentas Q10 gali būti naudingas sergantiems cukriniu diabetu, jis vertingas smegenims, plaučiams, širdžiai, kraujagyslėms, net gali padėti išvengti onkologinių susirgimų.

Kur dingsta kofermentas Q10 iš organizmo?

Kaip jau minėjome, kofermentas Q10 gaminamas organizme, tad, atrodo, jo turėtų užtekti ir apie deficitą nereikėtų nė galvoti? Bet tiesa kita – tam tikri veiksniai suponuoja, jog organizmas netenka šios itin svarbios medžiagos arba lėtina jos gamybą. Kelios priežastys:

• tam tikros ligos, pavyzdžiui, Parkinsono, širdies ligos ir kt.;
• kai kurie vaistai (statinai);
• dietų laikymasis;
• labai aktyvus sporto propagavimas;
• sunkus nuolatinis fizinis krūvis;
• natūralus senėjimo procesas (šiame kontekste verta paminėti, jog kofermento Q10  gamyba organizme pradeda lėtėti sulaukus 25 metų, o 50-mečių organizme šio kofermento pagaminama net apie 50 proc. mažiau).

Ar man reikia papildomai vartoti kofermento Q10?

Jei dar neperkopėte 25 metų slenksčio, rūpinatės pilnaverte mityba, sveiku gyvenimo būdu ir nepersitempiate su fiziniu krūviu, tikėtina, jog šio kofermento Jūsų organizme netrūksta. Visgi atsakykite į šiuos klausimus:

• Ar darbe arba sportuodami nuolat patiriate labai didelį fizinį krūvį?
• Ar Jums daugiau kaip 50 metų?
• Sergate širdies ligomis ar vargina aukštas kraujospūdis?
• Sergate cukriniu diabetu?
• Diskomfortą kelia itin dažnas dantenų kraujavimas?
• Sergate tam tikromis ligomis, pavyzdžiui, infekcinėmis, Parkinsono, Alzheimerio, išsėtine skleroze, anemija?
• Juntate energijos stoką, raumenų silpnumą?

Jei bent į vieną iš šių klausimų atsakėte teigiamai, galite pagalvoti, galbūt reikėtų organizmą papildyti kofermentu Q10?

„NeoLife" kofermentas Q10 internetu e-parduotuvėje ProVitaminai.lt 

Kodėl verta rinktis „NeoLife“ papildų linijos kofermentą „CoQ10“?

• Savo organizmą papildykite natūraliu, tobulai biologiškai įsisavinamu kofermentu Q10.
• Tai nepriekaištingos kokybės augalinių lipidų ir sterolių mišinys, išgaunamas iš sveikų ir natūralių šaltinių.
• Sudėtyje yra L-cisteino, labai reikšmingos aminorūgšties, kurios vaidmuo svarbus ląstelėse vykstančiai gliutationo biosintezei.
• Unikali kapsulių gamybos technologija užtikrina, jog virškinimas prasideda vos po poros minučių, o tai suponuoja kur kas spartesnį įsisavinimą.
• Produkto sudėtyje nerasite jokių dirbtinių priedų: dažiklių, saldiklių, konservantų ar kvapiųjų medžiagų. Būkite tikri, jog vartojate visiškai natūralų, sveiką ir saugų produktą bei pasisemiate maksimalią jo naudą.

Apibendrinant galima teigti, jog kofermentas Q10 tarytum organizmo ląstelių energijos užtaisas, be kurio jos sunkiai galėtų pilnavertiškai funkcionuoti. Natūralus „NeoLife“ kofermentas „CoQ10“ yra sveikus ingredientus apjungiantis produktas, subalansuotas tiems, kurie nori maksimalios naudos savo sveikatai bei gerai savijautai.

Komentarai

  1. Perkantis „NeoLife" produktus internetu e-parduotuvėje www.provitaminai.lt, pasinaudokite kuponu PROVITAMINAI2020 ir gaukite nuolaidą. Greitas, nemokamas ir patogus pristatymas Jūsų nurodytu adresu Lietuvoje. Į Kuršių Neriją pristatymas tik Lietuvos paštu.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Karotenoidai: didžiulė nauda iš vaisių ir daržovių

NeoLife chelated zinc – cinko papildai geros savijautos palaikymui

Lipidai: kodėl reikalingi sportuojantiems ir trokštantiems daugiau energijos?