Papildai sportui. Kaip atskirti „pelus nuo gūdų"?

Vartodami pigius papildus sportui, džiaugsmas, kad pigiai pirkote, išblėsta  greitai, o žala sveikatai  gali išlikti ilgam!
Papildai pigiau nereiškia geriau

Kuo toliau, tuo sudėtingiau darosi iš maisto produktų gauti visų reikalingų maistinių medžiagų. Todėl maistinių medžiagų užpildymui labai svarbūs yra maisto papildai, o sportuojantiems - papildai sportui. Tačiau papildai nelygu papildams. Kai tokia gausi maisto papildų įvairovė ir pasiūla, kaip atskirti „pelus nuo grūdų"? Kad atsakyti į šį klausimą, pirmiausia reikia suprasti svarbiausias sveiko maisto papildų savybes ir jų teikiamą naudą.

Papildai sportui ir biosuderinamumas 

Maisto papildai dabar turi daug platesnį apibrėžimą nei ankščiau. Sveikas maistas ir papildai sportui, kuriuos vartojate, turėtų būti suderinami su žmogaus organizmu. „Bio" reiškia gyvenimą, „suderinami" reiškia tinkantys. „Biologiškai suderinama medžiaga" reiškia tai, kas tinka žmogaus organizmui.

Biosuderinamumas dar niekada nebuvo toks svarbus sportuojantiems ir papildų vartotojams. Konkuruojančioje papildų rinkoje taip švaistomasi žodžiais „organinis", „natūralus", kad jie jau prarado savo reikšmingumą vartotojams. „Organinis junginys" reiškia „turintis anglies", o remiantis šiuo apibrėžimu daugelis pavojingų medžiagų yra „organinės" (nuodinga medžiaga - cianidas, tirpikliai - terpentinas, fluorescentiniai dažai ir kt.).

Būkite budrūs - „organinis" šiandienos rinkoje gali nieko nereikšti. Panašiai ir žodis „natūralus" yra praradęs savo reikšmę. Kai kurie gamintojai kurdami ir gamindami maisto papildus naudoja medžiagas, kurios yra natūralios, tačiau biologiškai nesuderinamos. Kaip pavyzdį paimkime papildus iš pušies žievės. Taip tai „natūrali" medžiaga, tačiau nėra žmonių, kurių įprastinį maisto racioną sudarytų pušies žievė. Jei vartosime tokius papildus, kad ir trumpą laiką, nėra žinoma ar šie papildai tikrai saugūs, Mūsų organizmas gali būti nepasiruošęs apdoroti tokias medžiagas, kaip pušies žievė. Klausimas „ar tai natūralu" nėra toks svarbus, kaip klausimas „ar tai „biologiškai suderinama"?

Papildai sportui - sveiko maisto koncentratų visavertiškumas

Maistinė medžiaga natūraliame maisto produkte niekada nėra viena. Tai ir vitaminai ir mineralai bei kitos maistinės medžiagos. Šie komponentai yra natūrali maisto dalis, kad organizmas gautų iš to didžiausią naudą. Maisto papildai, maistas sportui ar papildai sportui pagaminti iš žmogaus maisto grandinės, kuriuose yra daug įvairių maistinių medžiagų, geriau atpažįstami ir panaudojami žmogaus organizme nei papildai, kuriuose yra tik viena atskira medžiaga. Daug protingiau ir naudingiau gauti organizmui subalansuotą maistinių medžiagų įvairovę.

Besirenkant papildus sportui atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad jie būtų ištirti, gryni,saugūs,veiksmingi, išbandyti ir patvirtinti klinikiniais tyrimais. Mielai kviečiame pasižvalgyti ir sužinoti, kuo ypatingi „NeoLife" papildai sportui visame pasaulyje žinomiems sportininkams  neolifeathletes.com

Sveiki maisto papildai, maistas sportui, papildai sportui internetu - elektroninėje parduotuvėje ProVitaminai.Lt

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Karotenoidai: didžiulė nauda iš vaisių ir daržovių

NeoLife chelated zinc – cinko papildai geros savijautos palaikymui

Lipidai: kodėl reikalingi sportuojantiems ir trokštantiems daugiau energijos?